Kochani, kolejny przepis banał do zrobienia w 15 minut 🙂
Podpatrzony w internecie, porcja na 2 osoby, bezmięsny!

Co potrzeba:

  • makaron spagetti ok. 100g,
  • szpinak ok.150 g (pół paczki szpinak baby z Lidla 😉 ),
  • mascarpone ok. 125g (pół pojemniczka z Lidla 🙂 ),
  • dwa ząbki czosnku,
  • łyżka masła,
  • parmezan.
  • Jednocześnie wrzućcie makaron do gotowania (sól wedle uznania) i rozgrzejcie łyżkę masła na dużej patelni. Dodajcie do tego wyciśnięty przez praskę czosnek. Potem szpinak – podgrzewajcie póki nie zmieni konsystencji na „paciaje” 🙂 Zdejmijcie z ognia, odczekajcie chwilkę i dołóżcie mascarpone. Mieszajcie póki nie zrobi się taka zabielona „paciaja” 😉 W tym momencie makaron powinien być już gotowy. Odcedźcie go i połączcie z paciają 🙂 Po nałożeniu na talerze wykończcie danie „posypką” z parmezanu.

    Widelec w dłoń i smacznego!