Dzisiejszy obiad pod znakiem lasagne i szpinaku! Danie złożone zaledwie z kilku składników, ale jakie dobre !

Składniki

  • makaron do lasagne,
  • ser mozzarella,
  • ser żółty,
  • szpinak świeży,
  • czosnek,
  • składniki na sos beszamelowy: masełko, mąka, mleko, sól, pieprz
  • Przygotowanie składników

    Szpinak podsmażamy na maśle wraz z wyciśniętym czosnkiem. Aby przygotować beszamel należy roztopić na patelni masło, dosypać mąkę, zalać mlekiem i doprowadzić do konsystencji gęstego sosu. Doprawić solą i pieprzem.
    Do naczynia żaroodpornego kładziemy warstwy:

  • moczony chwilę we wrzątku makaron
  • szpinak
  • sos beszamelowy
  • na końcową warstwę kładziemy ser mozzarella i ser żółty – dużo sera = dużo przyjemności 🙂

    Wszystkie pyszności popiliśmy koktajlem borówkowym 🙂