Tym razem mieliśmy mało czasu na przygotowanie obiadu, ale zawsze jesteśmy przygotowani na takie okazje, zamrażając świeże mięso i ryby. Wyjęliśmy dwie tuszki z pstrąga, wrzuciliśmy je do ciepłej (nie gorącej, aby się nie ugotowały) wody i po chwili mieliśmy rozmrożoną rybę na dzisiejszy obiad 🙂 . Gdybyście również planowali mrozić rybę to polecam oczyścić ją z łusek przed mrożeniem.

Składniki dla dwóch osób

  • dwie tuszki z pstrąga,
  • dwie garści pieczarek,
  • masło,
  • mascarpone,
  • sól i pieprz do oprawienia.
  • Przepis

    Odpalamy grilla elektrycznego, wrzucamy na niego posolonego pstrąga na około 5 minut (mamy grilla, który grzeje z obydwu stron, więc nie musieliśmy obracać). W trakcie grillowania przygotowujemy sos. Pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażamy na maśle i na sam koniec smażenia zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy łyżkę serka mascarpone.

    Gotowe 🙂