Naleśniki z mascarpone

Tak się złożyło, że po niedzieli zostało Nam kilka naleśników, które chcieliśmy w jakiś sposób wykorzystać. Podgrzaliśmy je w grillu elektrycznym, skroiliśmy do środka wszystkie owoce jakie mieliśmy w domu (kiwi, mango, banan, jabłko, brzoskwinia) skropiliśmy to cytryną i dodaliśmy do tego odrobinę mascarpone.

To wszystko polane musem z pomarańczy (zmiksowane pomarańcze z odrobiną miodu podgrzaliśmy w garnku do odparowania). A wszystko wyglądało tak:


Koniec dnia z kuchnią japońską

Dzień zakończyliśmy z kuchnią japońską w postaci… sushi. Przepis na sushi opiszemy przy innej okazji, ale tym razem udało Nam się przygotować:

  • maki z łososiem, serkiem philadelphia, ogórkiem i awokado,
  • california maki z łososiem, surimi i ogórkiem, posypane białym i czarnym sezamem,
  • nigiri sushi z łososiem marynowanym,
  • gunkan z kawiorem z łososia.