Niestety, po przygotowaniu zupy byliśmy tak głodni, że… zapomnieliśmy zrobić fotki. Ale wyglądała prawie podobnie jak na zdjęciu poglądowym 🙂 , a smakowała genialnie!

Składniki:

  • świeża włoszczyzna,
  • brzuchy z dorsza,
  • filet z łososia,
  • pomidory świeże / pokrojone pomidory z puszki.

  • Przepis:

  • Zdejmij skórę z ryby, usuń ości, a następnie pokrój rybę i włoszczyznę w kostkę.
  • Do garnka wlej chłodną wodę, do której dorzuć pokrojoną w kostkę włoszczyznę oraz rybę.
  • Gotuj zupę na średnim ogniu ponad godzinę, aż woda odparuje, a zupa zrobi się gęsta.
  • Dodaj wtedy pokrojone w kostkę pomidory (lub pomidory z puszki) i dopraw do smaku.
  • Smacznego 🙂 .